Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 74 людини

Тиждень Національної слави

Дата: 8 жовтня 2018 о 15:28, Оновлено 24 жовтня 2018 о 11:59
441 перегляд

Складний для України час вимагає відродження та безперервної еволюції питань національного змісту і характеру. Адже перемогу в житті здобуває не сила рук і навіть не сила розуму, а сила духу. Важливо, щоб сучасні діти, юнацтво, мали розум, зігрітий серцем, інтелект, не байдужий до долі народу, нації, батьківщини, щирі прагнення, здатні виплекати сонцелюбні пагони віри у вічні цінності та високі національні ідеали.
У Гвіздецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів з 08 жовтня по 12 жовтня 2018 року пройшов тиждень Національної слави, з нагоди відзначення 14 жовтня– Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії (УПА), Дня святої Покрови Пресвятої Богородиці . Метою якого стало формування в учнів розуміння понять «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», плекання громадянських якостей, почуття щирої поваги і вдячності до захисників Вітчизни усіх поколінь та історичних віх.
Розпочався тиждень тематичною лінійкою «Герої не вмирають….» . Школярі разом з учителями помолилися, запалили свічку пам’яті полеглим воїнам УПА та АТО, героям Небесної сотні, хвилиною мовчання вшанували їх світлу пам'ять.
Пам'ять воїнів УПА та АТО вшанували на тематичному вечорі «Синам –героям поклонитись хочемо», який підготували і провели учні 9-А класу під керівництвом класного керівника Семеняк З.М. Учасники дійства провели паралель між подіями, які відбувалися під час воєнних дій УПА та війни на сході України в наш час. Доповненням були музичні композиції, вдало підібрані керівником заходу. Розмірений бій метронома відчеканив час скорботи, душевного болю і жалю і схилив голови присутніх у хвилині мовчання. Наче у страшному сні повернулися всі присутні в залі до воєнних лихоліть 20 та 21 століть. Кожен учасник тематичного заходу знову пережив біль і розпач, усвідомлюючи скільки українців-патріотів, талановитих, гідних, вже ніколи не будуть радіти життю. У поетичних рядках звучала страшна правда про пережите, линула журлива мелодія про події тих днів. На заході був присутній воїн АТО, колишній учень школи Петро Фреюк, який поділився спогадами про перебування в АТО.
Учні з усією щирістю дитячої душі бажали йому здоров’я і щастя, мужності, стійкості, витримки. А ще з великою надією висловлювали переконання, що Мир – це Добро, а Добро завжди перемагає, хоч і оскаженіле часом, але нижче перед силою Правди зло.
Під час тематичного зібрання учнівської організації «РІД», присвяченому Дню захисника України, учні школи брали участь у конкурсі строю і пісні . Підсумковим акордом тижня стала Ватра Пам’яті, яку запалили на честь славних героїв рідної землі.
І линули над осінньою землею українські повстанські пісні, які під акомпонемент юних музикантів виконували школярі. Пам'ять живе в серцях юних гвіздечан.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.