Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 74 людини

Дистанційне навчання у Гвіздецькому ліцеї

Дата: 24 квітня 2020 о 11:18, Оновлено 24 квітня 2020 о 11:30
412 переглядів

Шановні батьки, учні, вчителі!
Світова пандемія і карантин змусили всіх нас побачити реальність. Не потрібно робити вигляд, що нічого не відбувається. Життя змінилося. У цей не простий час багато батьків, вчителів і дітей відчувають розгубленість та втому, невпевненість та страх…
Припинені навчальні заняття, зачинені кінотеатри, торгівельні центри, скасовані масові заходи, обмежено перебування на вулицях, спортивних майданчиках…
Карантин закрив для нас багато можливостей – багато дверей. Але ж ми знаємо, «коли одні двері до щастя зачиняються, то відчиняються інші.» Втім дуже часто ми не бачимо їх, бо наш погляд надто прикутий до зачинених дверей.
Тому так важливо вміти прийняти цю іншу реальність.
Весь час ми з вами працюємо дистанційно. На жаль, ми, як і більшість освітян світу не готувалися до такої роботи. Сьогодні ми вже бачимо труднощі, які постали перед нами. Неодмінно внесемо корективи в майбутньому.
Вже створено спільноти в Viber як для учнів, так і для батьків. Маємо перший досвід роботи та таких освітніх платформах, як «Classroom», «Gioschool», «It-книга», «На Урок», «Всеосвіта».
З 06.04.2020 року стартувала «Всеукраїнська школа онлайн», на 11-ти телеканалах розпочалися онлайн-уроки.
Розклад телеуроків для учнів З 10 до 12 години ранку
· 5 клас
· ПлюсПлюс та 112 Україна
· 6 клас
· ZOOM та NewsOne
· 7 клас
· ZIK
· 8 клас
· Індиго та УНІАН
· 9 клас
· Рада та UA: Культура
· 10 клас
· UA: Перший
· 11 клас
· М1
Перегляд можна здійснювати на ютуб-каналі МОН.
На дистанційному навчанні ще більше зросла роль взаємодії між учнями, вчителями та батьками.Саме від цієї взаємодії залежить, чи досягнемо ми очікуваних результатів.
Дорогі діти! Ідея не ходити в школу протягом місяця на перший погляд здавалася класною, але всі ми навіть не уявляли, як складно буде самотужки (хоча і з допомогою батьків) опанувати 10 – 15 предметів. Як складно буде не зустрічатися з друзями наживо, не мати можливості займатися спортом, кататися на велосипеді, відвідувати заняття з музики, малювання.
У цей час вам потрібно проявити організованість, відповідальність. Треба шукати можливості здобути знання, а не вигадувати причини для уникнення цього.
Навчання під час карантину надає вам чимало гарних можливостей: це й змога зануритися у ті предмети, які більше цікавлять, це й більше відпочинку. Варто зауважити, що навчити можна того, хто хоче вчитися.
Шановні учні! Після закінчення карантину оцінки за виконані перевірочні роботи чи тести будуть виставлені у журнал.
Тож стараймося!
Шановні батьки! Багато з Вас жартують, що на час карантину перекваліфікувалися на вчителів для своїх дітей. Ви також розгублені та втомлені: багато завдань з усіх предметів, діти не хочуть виконувати ці завдання або ж не встигають, деякі асоціюють карантин із канікулами, а деякі – налякані ситуацією, що склалася.
Під час карантину оголюються всі проблеми. Раніше Ви могли «втекти» від них на роботу або хоча б перепочити, розчинившись в соціумі. Зараз тікати нікуди, оскільки Ви у чотирьох стінах. Не панікуйте, адже карантин – це найкращий час для спілкування з дітьми, це привід ще краще зрозуміти їхній внутрішній світ, налагодити відносини. Будьте другом, допомагайте, дивіться разом фільми (і не тільки навчальні), читайте, проводьте наукові експерименти, слухайте музику, займайтеся спортом…
Відійдіть від тотального контролю, постійних зауважень та нагадувань.
Пам’ятайте: діти в період карантину багато в чому обмежені, переживають стрес, а це означає, що їм зараз потрібно більше уваги, любові, підтримки і вашої турботи!
Звичайно, пандемія – це зло, але зараз ваші діти отримують більше уваги від вас.
Бережіть своїх дітей! Попри обмежувальні карантинні заходи, багато учнів знаходяться на вулиці, не користуються засобами індивідуального захисту, займаються на спортивних майданчиках, нехтуючи безпекою та наражаючи на небезпеку інших. Захворіти може кожен. Залишайте дітей вдома, адже карантин це не канікули, а боротьба з невидимим ворогом!
Шановні батьки! Дякуємо Вам за Вашу мудрість, терпіння і розважливість! Головне пам’ятайте: вірус мине, карантин завершиться. Але спогади , емоції і відчуття від спілкування з дітьми залишаться.
Тому терпіння Вам, батьки!
Педагоги Гвіздецького ліцею завжди на зв'язку, завжди готові надати допомогу в телефонному режимі й іншими засобами комунікації.
Ми зараз, як ніколи, повинні бути дружніми, толерантними, йти назустріч одне одному!
Шановні вчителі! Експериментуйте, досліджуйте, тестуйте, питайте зворотного зв’язку у дітей, використовуйте свій розум, досвід, креатив, відкриті електронні освітні ресурси для дистанційного навчання.
Шановні учні, батьки, вчителі!
Не треба панікувати. Слід розуміти, що за сьогоднішніми тривожними буднями прийдуть майбутні щасливі дні. Бережіть себе, піклуйтеся про близьких і залишайтеся вдома. Настане час, і ми обов’язково повернемося до звичного життя.
Разом ми вирішимо всі проблеми!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.